«Kvinner i 100»

plakatDa var forestillingen vel overstått. Det var en fantastisk opplevelse. Forestillingen ble godt mottatt og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger.

Det ble oppslag i Romerikets blad og mange hyggelige hilsener. Det hele ble feiret med middag på Buen den 17.10.

Forestillingen «Kvinner i 100-med rett til å bruke stemmen»
Lørdag 12.10.2013 er det klart for Lørenskog Damekor sin festforestilling i Lørenskog Hus – Kvinner i 100 med rett til å bruke stemmen. Det er to forestillinger, kl 1400 og kl 1900. Billetter fås kjøpt på Lørenskog Hus eller på deres nettsider www.lorenskoghus.no.

Koret presenterer et bredt spekter av musikk og sang som har preget oss i de forskjellige tiårsperiodene. Musikken er vevet inn i en historie hvor vi følger fem generasjoner kvinner som på hvert sitt vis står på for å gjøre fremtiden bedre. Blant disse kvinnene møter vi ungdommen Katrine som har fått i lekse å skrive en oppgave om kvinnelig stemmerett i Norge. Forestillingen tar oss gjennom en humoristisk historie som blir dramatisert av teatergruppen Gnist. Vi har også med oss dansere fra U&I dansestudio og profesjonelle musikere. Forestillingens musikere er kapellmester/tangenter – Petter Kragstad, slagverk – Christian Clasén, bass – Petter Aamot Vangstein og på gitar – Erland Helbø.Vi i Lørenskog Damekor ønsker velkommen til en festlig og musikalsk forestilling!

Historien bak «Kvinner i 100»

Lørenskog Damekor deltar hvert år i mange faste arrangementer, men vi har i lengre tid hatt lyst å jobbe med noe nytt og annerledes. I anledning hundreårsjubileet for kvinners stemmerett fikk vi ideen til «Kvinner i 100. Hva om vi lager en slags «teatermusical» i samarbeid med flere andre aktører? Hva om vi blander flere sjangre og gjør noe vi aldri har gjort før?

Det ble full tenning i koret, og det ble derfor nedsatt en hovedkomié bestående av Ingrid Dominique(dirigent), Liv Karin Clasén(1.sop), Kari Løvstad(2.sop.) og Kjersti Movafagh(1.alt). De skulle ha ansvar for hovedplanleggingen og fremdriften. Komitèen jobbet frem idèer og sanger og sydde dette sammen til historien om de kvinnene dere møter i stykket.«Kvinner i 100» har blitt til en reise i historien hvor vi følger fem kvinner fra 1913 og frem til i dag – 2013. Historien presenteres gjennom musikk, drama og dans fra de ulike tiårene.
Prosjektet ”Kvinner i 100” har fire mål:

  • Markere at det er 100 år siden kvinner i Norge fikk stemmerett.
  • Rekruttere nye korsangere til Lørenskog Damekor.
  • Lage en festaften på Lørenskog Hus – for å hedre kvinner.
  • Knytte bånd mellom ulike kulturaktører i Lørenskog kommune.
  •  

Manuset er bearbeidet og skrevet av Kjersti Movafagh og regi og instruksjon er ved Ingrid Dominique.Hele koret har deltatt aktivt i de mange arbeidsgruppene som har hatt ansvar for markedsføring, sponsorarbeid, kostymer, kulisser og rekvisitter og økonomi. Og med iherdig innsats og iver på øvelser og seminarer i hele prosjektperioden.Prosjektet «Kvinner i 100» startet i januar 2012 og har vært hovedfokus for koret frem til i dag.